HV Lelystad maakt zich op voor bekerkraker

Alsof Unicum in de beker tegen PEC Zwolle speelt, zo moet je het zien als de handballers van HV Lelystad dinsdagavond (20.00 uur) aantreden tegen  Aristos

De Lelystadse handballers plaatsten zich voor de landelijke beker door afgelopen seizoen de regionale beker te winnen. In de voorronde is het direct raak, want daarin krijgt het een eredivisionist voor de kiezen: Aristos. ,,Echt super vet”, vertelt aanvoerder Thijs Sytsma. ,,We hebben er vooral ontzettend veel zin in en gaan vechten voor wat we waard zijn.”

Er kwam nog wel het een en ander bij kijken om een ploeg uit de eredivisie te ontvangen. Zo kan het publiek normaal gesproken gratis De Rietlanden betreden, nu moet ineens voor twee euro een kaartje worden gekocht. ,,Dat is een vereiste van de bond en daar hebben we ons aan te houden. Dat is jammer, want we willen het laagdrempelig houden”, zegt Systma.

Het mag de pret echter niet drukken, het bekerduel moet dinsdagavond een feestje worden. En wie weet, heel, heel, heel misschien, zit er wel een stuntje in.